Petrer tria les primeres tres propostes de “Proposa Cultura”

1268

El dijous passat 12 d’abril, en el Consell municipal de Cultura, va tindre lloc l’aprovació de les tres primeres propostes culturals que, com a part de la iniciativa de la Regidoria de Cultura “Proposa Cultura”, complementaran la programació habitual de la regidoria per al pròxim quadrimestre.

La primera activitat, proposta per un veí a títol individual, consisteix en la realització de visites guiades i teatralitzades sota el tema “Petrer durant la Guerra Civil”, en les quals es visitaran llocs emblemàtics d’aquell moment històric d’Espanya com la Ciutat sense Llei, la plaça de Baix o la metralladora de l’Altico.

La segona proposta, firmada pel Grup fotogràfic de Petrer, portarà fins a Petrer al fotògraf local Alfonso Almendros, qui recentment ha sigut guardonat en el prestigiós festival Outono Fotografia pel seu treball documental ficcionat “To name of Mountain”. Almendros presentarà en primícia el llibre que arreplega el seu treball, impartirà una conferència sobre la fotografia contemporània a Espanya i oferirà un taller fotogràfic a la seu de l’associació.

I, la tercera iniciativa cultural, de la “Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs”, és un projecte musical titulat “Al so de la lluna”. Aquesta activitat comptarà amb una part didàctica que consistirà en un taller de canyes de dolçaina i una part musical amb una audició pedagògica de diferents balls tradicionals de la Comunitat Valenciana i un concert musical a la plaça de Dalt que es pretén fer coincidir amb l’activitat de la regidoria de Turisme “Petrer es vist de lluna”.

Cal recordar que es tracta d’un espai de participació ciutadana de la Regidoria de Cultura perquè, cada quadrimestre, els ciutadans proposen i decidisquen part de les activitats culturals del municipi, per a la realització del qual la regidoria destinarà 3.000 euros del seu pressupost cada quadrimestre.