-El 24 d’abril de 1983, el Ple de l’Ajuntament de Villena-Alacant-nomena com a Fill Predilcte a l’escultor villenenese Antonio Navarro Santafé.

-L’escultor va nàixer a Villena el 22 de desembre de 1906, i va morir a casa seua-museu el 16 de novembre de 1983 als 76 anys d’edat.

-En aquestes pinzellades sobre Antonio Navarro Santafé, ens centrarem en les figures animalistes creades per l’escultor amb els temes de cavalls-monument al cavall de Jerez de la Frontera- i tauromàquia-toros i toreros-, i uns esbossos sobre el monument al Mestre Chapí.

-Amb les imatges d’aquestes irrepetibles obres, aconseguides amb un realisme a les quals només els falta dir-los ” i ara; corred,ladrar,gruñir,mugir y embestir..” i els sons de les peces mestres del seu admirat paisà músic i compositor Ruperto Chapi Lorente, séa el que en contemplar aquestes imatges, es traslladi a través del temps i vaevarque el mestratge, imaginació i exquisida sensibilitat, no exempta del tremend realisme impresa en totes les seves obres que es poden contemplar a la seva Casa-Museu de la Ciutat de Villena.

Villena 2019.